top of page

Aktuální trendy v prodeji bytů

Je známo, že se realitní trh neustále proměňuje. A co „frčí“ právě v současné době?


Byty „s bonusem“

Pokud jde o byty, lidé se čím dál více zajímají o ty, které disponují balkónem, lodžií nebo předzahrádkou. Za takové byty jsou lidé ochotni zaplatit mnohem více, a to klidně v řádu stotisíců. I z hlediska pronájmu jsou tyto byty preferovanější a nájemníci jsou ochotní si za byt s balkónem, lodžií nebo předzahrádkou připlatit i o několik tisíc měsíčně více.


Koronavirová pandemie zvýraznila potřebu lidí mít možnost trávit čas na čerstvém vzduchu, aniž by se museli vydávat mimo svůj domov.


Byt s balkónem, lodžií nebo předzahrádkou nabízí bezesporu spoustu možností využití. Mezi ně patří zejména posezení venku, pěstování květin nebo různých plodin, sušení prádla, grilování, odložení různých věcí. Některé balkóny a lodžie navíc poskytují krásný výhled.


Home Staging aneb "vymazlete" byt před prodejem

Pokud jste majitelem takového bytu a plánujete jeho prodej, mohla by vás zajímat doplňková služba Home Staging, kterou nabízí realitní kancelář Mireas.


Díky Home Stagingu můžete zatraktivnit vaši nemovitost a také inzerát a nemovitost pak snáz a výhodněji prodat. Home Staging pomůže doladit interiér, do kterého si potenciální zájemci mohou lépe promítnout své vlastní představy o bydlení. Home Staging může spočívat v odstranění přebytečných věcí, přeuspořádání, odstranění nebo doplnění nábytku, vymalování a často v doladění interiéru pomocí doplňků (záclony, dekorace atd.).



Komentář Jitky Dvořákové:

“Home Stagingu se věnuji už několik let a mám s ním při prodeji nemovitostí výbornou zkušenost. Nemovitost by měla vypadat zabydleně, ale uklizeně. V takto upraveném stavu je potřeba nemovitost udržet i na prohlídky se zájemci.”


Home Staging lze výborně využít právě i pro zatraktivnění balkónu, lodžie nebo předzahrádky. Jako příklad uvádíme balkón před a po Home Stagingu (HS). Balkón byl nepoužívaný a dlažba by stála cca 15.000,-. Místo toho byla použita skládací podlaha za 4.000,- Kč. Vždy záleží na finančních možnostech, nicméně dražší varianta nemusí být lepší.


Balkón před HS:



Balkón po HS:

1) úprava podlahy 2) kompletní proměna


bottom of page